+31 (0)43 204 1092
Alexander Battalaan 48, 6221 CE Maastricht | PageUp | Content Mapping Tool

Quick Webscan

Vraagt u zich af of uw website wel optimaal is afgestemd op uw doelgroep? Wilt u eens second opinion van een expert? Wilt u weten waarom uw website minder goed gevonden wordt dan die van uw direct concurrenten? Valt het aantal bestellingen, reserveringen of aanvragen die via uw website worden gedaan eigenlijk wat tegen? Vraag dan om de Quick Webscan van Buttonplay en ontvang in een persoonlijk gesprek verbeterpunten waarmee u direct aan de slag kunt. 

Naar welke aspecten kijken we?

Vindbaarheid website

Op basis van uw doelstellingen (wie wilt u online bereiken, wat is het gewenste resultaat, etc.) definiëren we de belangrijkste zoekwoorden die uw doelgroep gebruikt om uw website te vinden en vervolgens brengen we in kaart hoe uw website op deze zoekwoorden presteert: op welke positie vinden wij uw website in bijv. Google terug en hoe sterk zijn uw concurrenten? Wij brengen in kaart wat de oorzaken kunnen zijn van de lage ranking en hoe dit aangepast kan worden.

Bezoekersgedrag

Zie de bezoekers op uw website als klanten die uw fysieke winkel bezoeken. De eigenaar van de winkel ziet elke dag tientallen klanten in de winkel en observeert hun gedrag: welke producten zijn populair, welke vragen worden gesteld aan uw medewerkers, wat is de omzet van producten die in de aanbieding zijn, op welke manier kunnen klanten die twijfelen over een aankoop alsnog overtuigd worden? Op een website zien wij ook dit soort bezoekersgedrag en wij zetten instrumenten in om dit gedrag in kaart te brengen.

Voorbeeld webshop

Voor een webshop hebben wij een Quick Webscan uitgevoerd waaruit bleek dat het grootste gedeelte van de website prima functioneerde maar dat een groot gedeelte van de bezoekers afhaakte bij het plaatsen van bestellingen. Uit onze analyse bleek dat bezoekers door het ontbreken van bepaalde informatie gingen twijfelen tijdens het bestellen en daarom het bestelformulier niet volledig konden invullen. Na diverse aanpassingen aan het formulier nam het aantal bestellingen toe.

 

Toetsing aan belangrijke criteria

Wist u dat bezoekers aan uw website in minder dan drie seconden beslissen of zij op uw website zullen blijven? Beseft u dat inmiddels meer dan 50% van de bezoekers website bekijkt met een smartphone en dat uw website hiervoor dus geoptimaliseerd moet zijn? Realiseert u zich dat Google websites die niet goed beveiligd zijn maar wel formulieren gebruiken voor klantcontact lager op de zoekresultaten gaat plaatsen? Wij toetsen uw website aan ruim 50 aspecten op technisch en functioneel gebied en geven concrete verbetertips. 

Hoe gaat de Quick Webscan in zijn werk? 

Na uw aanvraag nemen wij contact met u op en bespreken onder andere uw doelstellingen en ervaringen met de website. We plannen dan ook direct een afspraak in bij u op locatie waarin wij onze bevindingen, tips en verbeterpunten komen presenteren. Het gehele traject duurt normaal gesproken 14 dagen.  

Wat kost een Buttonplay Quick Webscan? 

Een Quick Webscan inclusief presentatie op uw locatie kost € 495,-. Buttonplay is actief in Maastricht en in Utrecht. Indien uw kantoor zich meer dan 1 uur reizen hier vandaan bevindt, worden mogelijk nog reiskosten in rekening gebracht. Meer weten? Informeer naar de mogelijkheden! 

 

Interesse in een Quick Webscan?

Neem vrijblijvend contact op!

Contact opnemen
  • fritspieper-adrem-autoverhuur-limburg
    Jeroen heeft voor Adrem Autoverhuur een tweetal workshops verzorgd op het gebied van persona's en contentmarketing. Hij stelde ons scherpe vragen en begeleidde ons perfect naar het vaststellen van een aantal mooie uitgewerkte persona's. Het was een goed idee om hiervoor iemand van buiten ons bedrijf te vragen. Enerzijds omdat een buitenstaander heel andere vragen stelt dan een insider, maar vooral ook omdat je dan echt vaart kunt maken met je contentmarketing in plaats van er maanden over na te denken. Buttonplay is een aanrader voor andere bedrijven en organisaties!
    Frits Pieper / Frits Pieper – Directeur Adrem Autoverhuur Limburg

Download ons gratis whitepaper over hoe je met behulp van content mapping de basis legt voor je eigen contentstrategie!

Menu