+31 (0)43 204 1092
Brusselsestraat 51, 6211 PB Maastricht | PageUp | Content Mapping Tool

Persona Workshop

Heeft u interesse in het laten ontwikkelen van een set persona’s voor uw organisatie? Buttonplay organiseert (in company) workshops waarbij we samen aan de slag gaan, met een set persona’s als resultaat.

Wat zijn persona’s?

Persona’s, ook wel aangeduid als buyer persona’s of marketing persona’s, zijn archetypen klanten. Deze archetypen vertegenwoordigen een deel van de doelgroep. Het bijzondere (én leuke) van persona’s is dat ze bijzonder menselijk zijn. We gaan kijken naar wat voor soort mensen uw klanten zijn. Wat vinden ze belangrijk? Waar worden ze enthousiast van en.. waar knappen ze op af? Door hier een beeld van te krijgen kunt u veel gerichter aan de slag met uw marketing en communicatie en uw klanten nog beter bereiken en bedienen. Een persona workshop is dan ook vaak één van de onderdelen in onze aanpak voor content marketing en online marketing.

Hoe ziet een persona workshop er uit?

Tijdens de workshop gaan we samen aan de slag. Immers, niemand kent uw klant beter dan u zelf. Het is belangrijk om de samenstelling van de groep (3-8 mensen) mooi divers te maken. Dus, niet alleen management en marketingmensen, maar ook zij die dagelijks contact met klanten hebben (zoals sales en klantenservice) én vakinhoudelijke deskundigen. Samen gaan we nadenken over typische voorbeelden van klanten, waarbij veel ruimte is voor discussie en dialoog. Uiteindelijk werken we de persona’s uit op door Buttonplay zelf ontwikkelde canvassen.

De ervaring leert dat persona workshops bijzonder leuke en inspirerende sessies zijn, waarbij iedereen met een frisse en objectieve blik (opnieuw) naar de klant gaat kijken.

Een persona workshop duurt 2 tot 3 uur.

Wat levert een persona workshop mij op?

Na afloop worden alle inzichten die uit de persona workshop komen verzameld en geanalyseerd. Hierna volgt een uitwerking, waarbij de input wordt gecombineerd tot een set van 3 tot 6 persona’s, waarmee u meteen aan de slag kunt. Zo kunnen bijvoorbeeld webteksten, maar ook klantprocessen worden geoptimaliseerd om ze beter te laten aansluiten bij de behoeftes van uw persona’s.

U ontvangt de persona’s als een digitaal document en indien gewenst ook als hoogresolutie afdruk.

Wat kost een persona workshop?

Een persona workshop kost € 599,- inclusief voorbereiding en uitwerking.

Buttonplay is actief in Maastricht en in Utrecht. Indien uw kantoor zich meer dan 1 uur reizen hier vandaan bevindt, worden mogelijk nog reiskosten in rekening gebracht.

Interesse in een Persona Workshop?

Neem vrijblijvend contact op!

Contact opnemen
  • fritspieper-adrem-autoverhuur-limburg
    Jeroen heeft voor Adrem Autoverhuur een tweetal workshops verzorgd op het gebied van persona's en contentmarketing. Hij stelde ons scherpe vragen en begeleidde ons perfect naar het vaststellen van een aantal mooie uitgewerkte persona's. Het was een goed idee om hiervoor iemand van buiten ons bedrijf te vragen. Enerzijds omdat een buitenstaander heel andere vragen stelt dan een insider, maar vooral ook omdat je dan echt vaart kunt maken met je contentmarketing in plaats van er maanden over na te denken. Buttonplay is een aanrader voor andere bedrijven en organisaties!
    Frits Pieper / Frits Pieper – Directeur Adrem Autoverhuur Limburg