+31 (0)43 204 1092
Alexander Battalaan 48, 6221 CE Maastricht | PageUp | Content Mapping Tool

Snapchat Marketing

– Bereik een jonge, mobiele doelgroep –

Snapchat Marketing is de ideale aanpak om jongeren te bereiken. Maar dan moet je het wel goed doen! Snapchat is razendsnel en als je content niet aanspreekt, word je genadeloos weggeswipet. Wij hebben ervaring met gerichte Snapchat campagnes die bereik, interactie én conversie opleveren!

Aan de slag met Snapchat Marketing?

We gaan graag met je in gesprek om te kijken wat voor soort campagne het meest interessant is voor jouw doelstellingen. Geen zorgen, de kosten vallen mee!

Plan een intake!

Buttonplay zet altijd in op een realistische strategie, waarbij we heel doelgericht te werk gaan.

  • Een scherpe doelgroepanalyse
  • We kiezen de beste campagnevorm(en)
  • We ontwikkelen zelf, of met partners de juiste visuals
  • Met snapchat marketing loop je voorop in de markt!

Lees meer over onze aanpak

Jeroen Huynen

 Focus op de juiste content op een website en inzet social media
jeroen@buttonplay.nl

Dennis van der Graaf

Gaat voor pragmatische en bewezen oplossingen, oog voor details en statistieken
dennis@buttonplay.nl

72% van de jongeren tussen 15 en 19 jaar is actief gebruiker van Snapchat. Dat is evenveel als Facebook!

Hoe werkt snapchat marketing?

Verschillende soorten campagnes

Op Snapchat zijn er diverse mogelijkheden om te adverteren. Zo kun je banners tonen aan een doelgroep, die stimuleren om door te klikken (of, in dit geval: omhoog swipen) naar je website/landingspagina. Maar let op: zo'n banner moet dynamisch zijn, liefst volledig geanimeerd, met call-to-actions en de doelgroep prikkelen. De aandacht en interactie op Snapchat moet je verdienen! Naast (geanimeerde) banners, kun je o.a. ook gebruik maken van video's (om bereik te genereren), eigen geofilters (leggen we zo uit!) en lenzen. 

Veel mogelijkheden tot targeting

Het interessante aan Snapchat Marketing is dat we heel mooi kunnen targeten op een toch bijzonder 'vluchtige' doelgroep. Zo is het mogelijk om op leeftijd en geslacht te targeten, maar ook op interesse-categorieën. Daarnaast is het mogelijk om op (zeer specifieke) locaties te targeten.

Een prachtig voorbeeld is het gebruik van zogenaamde Geofilters. Een filter is een soort 'overlay' die Snapchatters kunnen gebruiken bij foto's en video's. Een geofilter wordt op een heel specifieke locatie 'losgelaten', voor een bepaalde tijd. Bijvoorbeeld op een event dat jij organiseert, of op jouw locatie. Denk aan feesten, festivals, maar ook scholen en parken. Snapchatters kunnen dan jouw filter gebruiken bij het maken van hun foto's en zo bereik je hún vrienden en volgers. De uitdaging is natuurlijk een filter te maken die zo leuk is dat mensen 'm gaan gebruiken, maar als dit lukt dan heb je fantastische ambassadeurs die reclame maken voor jouw merk!

Wat zijn de kosten van Snapchat Marketing?

De kosten van Snapchat Marketing vallen doorgaans erg mee. Juist doordat we zo specifiek kunnen targeten, kunnen we de kosten laag houden. De kosten van een geofilter bijvoorbeeld, hangen af van de grootte van de locatie die je wilt targeten, en hoe lang je wilt dat de filter beschikbaar blijft. Om je een idee te geven: 2 volle dagen een gebied van 3 hectare voorzien van een geofilter, kost zo'n € 25!

Bannering is mogelijk met een budget vanaf € 50,00 per dag. Maar: dat wil niet zeggen dat je dat bedrag ook daadwerkelijk besteed natuurlijk. Je betaalt enkel voor de kosten per klik/swipe of impressie, en als je daarmee onder je budget blijft, ben je veel minder kwijt. 

Wat heb ik nodig om te beginnen?

We kunnen snel van start. Je hoeft niet zelf een advertentie-account aan te maken. Je hoeft zelfs niet eens een Snapchat account te hebben (hoewel het natuurlijk wel zo leuk is om zelf te testen hoe het werkt). Wij richten de advertentie-account voor je in. Op basis van een intake, waarbij we jouw doelstellingen vertalen naar mogelijkheden met Snapchat, maken we beknopt campagneplan. Afhankelijk van wat we gaan doen, moeten er dan meestal nog visuals ontwikkeld worden voor de campagne. Ook dit nemen wij natuurlijk graag op ons!

Jeroen Huynen

Online Marketeer

jeroen@buttonplay.nl
043-2041092
06-23617783
Op je mobiel? Stuur me een appje!

Intake Aanvragen?

Of heb je nog vragen over Snapchat Marketing? Gebruik onderstaand formulier!

Download ons gratis whitepaper over hoe je met behulp van content mapping de basis legt voor je eigen contentstrategie!

Menu