+31 (0)43 204 1092
Witmakersstraat 10, 6211 JB Maastricht | PageUp | Content Mapping Tool

Blog

Het laatste nieuws van het Buttonplayblog

Even Voorstellen … Danielle Posthumus

algarve

Oktober 2016. Op een ligbed aan het zwembad ergens in de zonovergoten Algarve, maak ik de balans op. Tevreden kijk ik terug op het afgelopen jaar, waarin ik de kans kreeg om als Communicatieadviseur Sociaal Domein aan de slag te gaan bij de Gemeente Maastricht. Wie had dat gedacht, toen ik eind 2011 besloot aan een carrière-switch te beginnen?!

Hoewel ik destijds belangrijk werk deed bij Bureau Jeugdzorg Parkstad, was ik geen ‘hulpverlener pur sang’. Ik zei wel vaker: “als ik mijn studiekeuze nog eens over mocht doen, zou ik Communicatie of Journalistiek zijn gaan studeren, in plaats van Gezondheidswetenschappen”. Daarbij mijmerde ik dan over een baan bij de redactie van een tijdschrift of bij een hip en dynamisch communicatiebureau…

Doelgericht als ik ben, schreef ik me in voor de deeltijd-opleiding Communicatie aan de Fontys Hogeschool te Eindhoven. Nog geen maand later kon ik al instromen in het tweede leerjaar!
Er volgden twee pittige jaren van twee avonden colleges en vier dagen werken. Op mijn vrije dag volgde ik een meeloopstage bij Advance Communications. Wat heb je immers aan een diploma zonder relevante werkervaring? Zo was mijn redenering…

Achteraf vraag ik me weleens af ‘hoe?’ en ‘waarom?’ maar in diezelfde periode zijn we ook verhuisd van Venray naar een appartement Roermond, raakte ik in verwachting van onze dochter Jasmijn en kochten we ons eerste huis! Laten we het erop houden dat ik goed functioneer in de 5e versnelling :-)

Maar goed, terug naar dat ligbedje in de Algarve en mijn balans:
– Carrière-switch naar het Communicatievak: check!
– Werken in de mooiste stad van Nederland: check!
– Werken voor een hip en dynamisch communicatiebureau: doel voor over 5 jaar!

Per toeval (?!) zag ik even later op datzelfde ligbedje via LinkedIn een vacature voor een junior Marketeer bij Buttonplay voorbijkomen. Jeroen en ik hebben afgelopen jaar intensief samengewerkt in een project van de Gemeente Maastricht. Ik ben geen junior marketeer en was ook niet op zoek naar een nieuwe baan. Maar toch begon het te kriebelen! Sterker nog; het bleef spoken…

Eenmaal terug in Nederland gooide ik een digitaal balletje op bij Jeroen. Of hij eens wilde nadenken of er (op termijn) mogelijkheden zouden zijn voor een samenwerking, in welke vorm dan ook.Dat digitale balletje landde in vruchtbare grond, zo bleek. Want ‘op termijn’ werd binnen 6 weken. In mijn leven gaan dingen kennelijk ook vaak in de 5e versnelling!

En zo komt het dat ik sinds 2 januari 2017 parttime werkzaam ben als Online Communicatieadviseur bij een ‘hip en dynamisch’ bureau in mijn favoriete stad! Soms worden dromen sneller realiteit dan verwacht :-)

Share with friends   
Danielle Posthumus

Written by

Danielle is onze (online) communicatieadviseur met een focus op strategie-ontwikkeling én implementatie. Met haar scherp analytisch vermogen en doortastendheid weet ze snel de vinger op de zere plek te leggen en dit om te buigen naar kansen en nieuwe mogelijkheden. Daarbij verliest ze de organisatiedoelstellingen niet uit het oog en staan de behoeften van de eindgebruiker altijd centraal!

Download ons gratis whitepaper over hoe je met behulp van content mapping de basis legt voor je eigen contentstrategie!

Menu