+31 (0)43 204 1092
Witmakersstraat 10, 6211 JB Maastricht | PageUp | Content Mapping Tool

Blog

Het laatste nieuws van het Buttonplayblog

Nieuwe Website CJG043 gelanceerd

Nieuwe website CJG043

Deze week is de nieuwe website van CJG043 gelanceerd: www.cjg043.nl. Buttonplay was nauw betrokken bij het ontwikkelen van de achterliggende contentstrategie en het websiteconcept. Hoewel het echte werk nu nog gaat beginnen in de vorm van  structurele, hoogwaardige contentcreatie, zijn we bijzonder trots op de website zoals deze er nu staat!

Wat is CJG043?

CJG043, oftewel het Centrum voor Jeugd en Gezin in de regio 043 heeft als doelstelling ouders en opvoeders te ondersteunen met al hun opvoedvragen, specifiek voor de regio’s Maastricht en Heuvelland. Sinds eind maart is Buttonplay betrokken bij het doorontwikkelen van het concept, waarbij een verschuiving heeft plaatsgevonden van generieke opvoedinformatie uit een landelijke database, naar een concept waarbij juist de regionale insteek en persoonlijk advies voorop staat. Terugkerend element op de website is dan ook de Stel je Vraag functie, een formulier waarmee direct anoniem vragen kunnen worden gesteld aan de (jeugd)professionals van het CJG.

Een concept vertaald in een geheel vernieuwde website

Gedurende het traject waarbij de nieuwe contentstrategie ontwikkeld werd, werd ook duidelijk dat de website vervangen moest worden. Daar waar de meeste gemeentes die een CJG-website hebben gebruik maken van standaard-oplossingen (zowel qua vorm als qua content), koos CJG043 voor het laten ontwikkelen van een geheel eigen concept. De website werd ontwikkeld door Diamediaminds, een lokale partij uit Maastricht. Buttonplay heeft gedurende het hele project meegedraaid om, met de rest van het projectteam, er voor te zorgen dat de nieuwe website voldoet aan alle gestelde eisen zodat CJG043 klaar is voor de toekomst.

.. en nu gaat het echte werk beginnen

De komende periode gaat CJG043 aan de slag met contentcreatie om de doelgroep nog beter te gaan bereiken en binden. Buttonplay zal tot het einde van het jaar 2016 een ondersteunende rol spelen in het realiseren van de doelstellingen op het gebied van contentcreatie. Wekelijks zal nieuwe content gecreëerd worden, inspelend op de informatiebehoefte van de doelgroep(en), in de vormen van maandthema’s, tips-pagina’s en nieuws en achtergronden.

Share with friends   
Jeroen Huynen

Written by

Jeroen Huynen is eigenaar van Buttonplay en een ervaren marketingprofessional. Jeroen werkt als consultant voor diverse opdrachtgevers en is daarnaast veelgevraagd (gast)docent en spreker. Volg mij op Twitter: @jeroenhuynen

Download ons gratis whitepaper over hoe je met behulp van content mapping de basis legt voor je eigen contentstrategie!

Menu